Appelsinsorbet
Forberedelsestid: 5-10 min
Portioner: 4-5
Ingredienser:
- 250 g sukker
- 250 ml vand
- 400 ml friskpresset appelsinjuice
- 1 lime
- 100 ml hvidvin
- 90 ml Cointreau (eller evt. Grand Marnier)
- 8 mynteblade
Fremgangsmåde:
Hæld vand og sukker i en gryde og bring det i kog. Reducér blandingen let.
Pres lime og appelsiner på the Juicer. Tilsæt juicen, hvidvin og Cointreau i sukkervandet.
Lad blandingen koge indtil alkoholen er fordampet.
Til slut tilsættes finthakkede mynteblade og lad blandingen hvile i 14 min.
Hæld derefter blandingen gennem en si, lad det køle ned. Hvis du har en ismaskine, hæld blandingen deri (følg ismaskinens instruktioner)
Har du ingen ismaskine, hæld blandingen i en fryseegnet beholder og sæt den i en fryser. Blandingen skal omrøres jævnligt.